Unleash the Beast! Louis' Rider Story

Geef het beest vrij baan! Het fietsverhaal van Louis

Zijn familie kent hem als Louis Hatchwell, maar duizenden op TikTok en Instagram kennen Louis als het "Beat on a Bike"! Louis was een professionele atleet en werkt nu voornamelijk als mentor en trainer. Hij cultiveerde een online fanbase door interessante video's te maken voor mensen die nog weinig ervaring hebben met het maken van lange fietstochten.

In de woorden van Louis…

"Hé, ik ben het Beast On A Bike, voorheen bekend als Louis Hatchwell. Ik ben atleet, coach & en creator uit Londen die veel tijd in Parijs doorbrengt. Waarom Parijs? Ik was een ski-racer voordat ik een fietser & werd. Omdat Engeland niet ideaal is voor skiën, koos ik Frankrijk als mijn thuisbasis. Het voeval wilde dan mijn vriendin Charlotte een café in Parijs opende - Charli's Crew (wip even binnen, het is fantastisch!) - dus ik bleef rondhangen voor het eten ... en voor een kleine witte chihuahua genaamd Squish.

Mensen & en prestaties zijn mijn passie. Grote, allesomvattende onderwerpen, maar de fysieke en mentale onderdelen van succes fascineren me, en ik heb er een levenswerk van gemaakt."

 

Waar begon jouw fietsreis?

"Ik hield altijd van fietsen. Ik reed als kind en deed een beetje Deliveroo, maar tot 2 jaar geleden was ik gewoon een hobbyfietser. Ik reed op mijn fiets om basisfitness op te bouwen voor skiën & en de rest was voor plezier. Covid maakte skiën & moeilijk en mijn wereld stopte een beetje van de ene op de andere dag. Het was februari 2020, we waren in Noorwegen voor het WK toen we te horen kregen dat we naar huis moesten. Ik ging van 7-8 maanden per jaar skiën, 8 jaar lang, naar 2 jaar zonder sneeuw."

Een hele verandering, hoe heb je je aangepast?

"Ik zette mijn ski's in de schuur en pakte de fiets. Het was een natuurlijke overgang omdat ik veel frustratie & had en een nieuwe gezonde obsessie nodig had. Dus ik paste alles toe wat ik wist over training, sportpsychologie & en prestatie en stortte me er helemaal in. Ik volgde mijn eigen coachingprincipes en investeerde in de fietsgemeenschappen in Parijs en Londen. Ik kocht gereedschappen in plaats van mijn fiets naar de winkel te brengen voor onderhoud &. In 2,5 jaar werd ik een echte fietser.

Als coach was het een natuurlijk instinct om te delen wat ik met vallen en opstaan had geleerd. Daarom ben ik mijn eigen kanaal begonnen [Beast On A Bike]."

 

Dus fietsen werd het nieuwe skiën... maar wanneer deden e-bikes hun intrede?

"Ik maakte een rit door de Alpen met een e-MTB. Dat was & geweldig, maar de eerste echte ervaring met een e-bike was met mijn TENWAYS CGO600. Ik beschouw mezelf een beetje een purist en een e-bike voelt nog steeds alsof ik vals speel (haha), maar precies om die reden ben ik er dol op. Rijden in de stad is geweldig. De acceleratie bij stoplichten, en aankomen op je bestemming terwijl je er fris en ontspannen uitziet... wat wil je nog meer van een stadsfiets?"

 

Zou je na je ervaring TENWAYS-fietsen aanbevelen aan fanatieke wielerfans?

"Het is geen concurrent van je racefiets. Het zal nooit die full carbon raket vervangen waarop je verliefd bent, haha. Maar dat is niet het punt. Het is een andere maar pijl in je pijlkoker. Het is de perfecte keuze voor hersteldagen waarop je de benen MOET laten rusten, maar toch de fiets wilt pakken. Of voor die ritjes naar de stad waar je de fiets goed op slot moet zetten. Of om met het gezin te toeren. Of om wat extra bagage mee te nemen. Of om blessures te laten herstellen. Er is een tijd en een plaats voor alle soorten fietsen & en een e-bike is een geweldig hulpmiddel. Ze zijn licht, discreet en redelijk betaalbaar geworden - en ze zijn ook nog eens erg leuk. Als je de kans krijgt, maak een proefrit. Je zult verbaasd zijn."

 

Bedankt voor het vertellen van je verhaal Louis! We hebben genoten van je inzichten over hoe een e-bike flexibel kan worden ingepast in de levensstijl van een doorgewinterde of fanatieke fietser.

 

Hoe zit het met jouw verhaal?

Nu willen we graag van JOU horen! Bij TENWAYS draait alles om gemeenschap, en dat betekent je verhalen delen. Neem contact op met het team als je een speciale ervaring hebt die je wilt delen in onze volgende Rider's Story-blog.

Lees verder

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.